Rabu, November 04, 2009

mencari konklusihari ini, 4 november 2009, bersamaan pagi tadi exam bi. (tk ya cite a bab exam tu..tuuut) tak sangka, tak lama lagi berakhirlah tampuk pemerintahan SYAHID sebagai penghulu unit sains a.k.a K.Uku yang disayangi semua, serta orang kanan yang setia melayan kerenah K.U kita, cik ASMA. Pelbagai susah senang mereka hadapi bersama, termasuklah menyediakan waktu yg bersesuaian untuk mengadakan kelas ganti. Tengok semua orang ada, baru boleh jalan kelas ganti kita yg sememangnya tak akan pernah habis., serta pelbagai kerenah kami yg suka menyakat ketua dan penolong unit ni... sesaje...untuk menceriakan hati dan hari yg gundah gulana....suram gulap gulita ketika menghadapi kesusahan.. Sem ni juga...walaupun terdapat sedikit dugaan,, (sikit je) namun... cikgu kan... Masing2 da besar dan matang serta bijak dalam menyelesaikan masalah yang melanda kita semua...

Apa yg menarik sem ni....Afnan telah menyediakan slot MOTIVATIONAL TALK setiap pagi Isnin & Khamis,..siape motivatornya?
Semua ahli kelas kami,.ada giliran mereka...pelbagai cerita, pedoman yg disampaikan..dgn style masing2..memang berbakat cikgu2 semua ni..
ada antara yg saya ingat,,.cerita ibu yang disampaikan oleh Nasrul,.
memang touching aa... saya sempat tangkap a beberapa org yg tangkap leleh tu...
heee~~2 oktober 2009, genap sebulan 2 hari yg lalu,.
akhirnya kertas kerja yg dirancang sejak sem 2 lagi...yg dikepalakan oleh Fetri & Kili..
berjaya direalisasikan....!
kami semua bergerak menuju ke Kuala Rengit., di mana kami mengadakan 1 projek mega iatu melawat pusat perhilitan di Kuala Rengit, Lanchang.
misi utama kami ke sana adalah nak naik gajah......! hehe
sepanjang 3 hari 2 malam, pelbagai aktiviti dijalankan..sempoi je perkhemahan kami ni~~
ada aktiviti rentas hutan, dan paling best, kompem a jamuan bbq mlm tu...ngee~
tapi,...aktiviti blind train aa yg paling best, mencabar, kagum dsb.
Pelbagai pengalaman, cerita yg ada disebalik pengembaraan blind train...cerita yg plg hangat terjadi antara kili & wani,... ceritanya..? biarlah rahsia :)

Pengembaraan ke Deer Land juga sangat menarik. Event plg best, kami semua diminta beratur...dan...
Seekor trained beruk diarah lompat2 dari 1 kepala ke 1 kepala yg lain...haahaa~~
memang best walaupun segala perasaan negatif ada a...


Dan pengalaman peluk2 ular sawa pon kami dapat kat sini...semua tak melepaskan peluang nak menyentuh dan membelai reptilia ganas dalam sopan tu..
(refer to pix above)
..
konklusinya....
walaupun pelbagai halangan yg dihadapi...memang best dan tak rugi langsung kami memenatkan diri kami semua dalam merealisasikan impian untuk membuat aktiviti ini...
kerana...sejuta pengalaman dan pengetahuan yg tidak mungkin kita peroleh dari mana-mana tempat melainkan yg sewaktu dengannya,,..

semalam...gempar di page facebook alimi...ura2 mengatakan kami semua sepakat di kg lalat...hik3 di mana kuasa veto menunjukkan majoriti menghendaki tiada perubahan jawatankuasa tertinggi di sem depan..syahid? gudlap :)
Di mana...sebelum sem 3 menutup tirai,..saya selaku penulis [thhs] menadah tangan menyusun 10 jari yg ada memohon keampunan kepada semua ahli unit andai terdapat salah silap (memg ade kot?), serta pembaca2, dan sekalian warga kampus..
ura2 kami bakal dipindahkan...saya pasti tiada siapa yg tahu akan jawabnya melainkan Yang Esa di atas sana...

Tiada ulasan: